fa en
  • مولدسازی انقلاب مدرسه‌سازی؛ فروش یک ملک  ۱۳۰تولد مدرسه جدید

    مولدسازی انقلاب مدرسه‌سازی؛ فروش یک ملک ۱۳۰تولد مدرسه جدید

  • برگزاری جلسات متعدد با حضور استاندار تهران برای حل مشکل فضاهای آموزشی

    برگزاری جلسات متعدد با حضور استاندار تهران برای حل مشکل فضاهای آموزشی

  • آیین نکوداشت از زحمات خداپسندانه خیر سرافراز مدرسه ساز زنده یاد «هاشم سلیمی آشتیانی»

    آیین نکوداشت از زحمات خداپسندانه خیر سرافراز مدرسه ساز زنده یاد «هاشم سلیمی آشتیانی»

  • جلسه هم اندیشی و بررسی مشکلات فضاهای آموزشی شهرستانهای ری۱ و۲،فشافویه وکهریزک

    جلسه هم اندیشی و بررسی مشکلات فضاهای آموزشی شهرستانهای ری۱ و۲،فشافویه وکهریزک

  • جلسه آسیب شناسی ارزیابی عملکرد اداره کل نوسازی،توسعه وتجهیز مدارس استان تهران

    جلسه آسیب شناسی ارزیابی عملکرد اداره کل نوسازی،توسعه وتجهیز مدارس استان تهران

  • تقدیرسازمان نوسازی مدارس کشور از اجرای

    تقدیرسازمان نوسازی مدارس کشور از اجرای " فرآیند ثبت توافق نامه های تک برگ خیرین مدرسه ساز" در استان تهران

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
آذر 1403
مولدسازی انقلاب مدرسه‌سازی؛ فروش یک ملک  ۱۳۰تولد مدرسه جدید
منتشرشده در اخبار

یکی از روش‌های خلق منابع مالی جدید، مولدسازی اموال آموزش و پرورش است، این طرح می‌تواند در شهر تهران انقلابی اساسی ایجاد کند، به‌عنوان مثال با فروش یک ملک می‌توان هزینه ساخت ۱۳۰ مدرسه را تأمین کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل نوسازی، توسعه وتجهیز مدارس استان تهران به نقل از خبرگزاری تسنیم، کمبود فضای آموزشی در کشور و استان تهران یکی از چالش‌های بزرگ حوزه آموزش است که افزایش تراکم دانش‌آموزان در کلاس‌های درس، کیفیت آموزش را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده است.

استان‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، تهران، قم، البرز و آذربایجان غربی برای ساخت مدرسه نیازمند توجه بیشتری هستند و در اولویت دریافت اعتبارات مالی قرار دارند.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشور، تأکید بسیاری بر حل مشکل کمبود مدارس دارد. وی در بازدید از قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) گفت: "تصور می‌کنم به‌صورت یک‌ساله می‌توانیم تمام مشکلات کمبود مدارس را با کمک بسیجیان برطرف کنیم."

تا کنون نیز پنج جلسه ویژه با حضور استاندار تهران برای بررسی و حل مشکل کمبود مدرسه در این استان برگزار شده است.

به همین مناسبت در میزگردی با حضور مجید عبداللهی، معاون فنی و اجرایی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس؛ عباس زارع، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس تهران؛ مسعود بهرامی، مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان‌های تهران و محمدرضا جعفری، مدیرعامل مجمع خیّرین مدرسه‌ساز کشور، به بررسی موضوع کمبود مدرسه در کشور پرداخته شد.

در بخش نخست این میزگرد، مشکلات مرتبط با کمبود مدارس در استان تهران مورد بررسی قرار گرفت.

در بخش دوم، راهکارهای ایجاد منابع مالی جدید با توجه به محدودیت‌های بودجه دولت و نقش مولدسازی اموال آموزش و پرورش مورد بحث و تحلیل قرار گرفت.

در این میان با توجه به بیانات زارع مدیر کل نوسازی،توسعه وتجهیز مدارس استان تهران، مولدسازی اموال مازاد آموزش و پرورش به‌عنوان یکی از راهکارهای اساسی برای جبران کمبود مدرسه در مناطق مختلف کشور مطرح شد.

طبق آمار سازمان نوسازی مدارس، تاکنون 21 ملک آموزش و پرورش برای مولدسازی معرفی شده‌اند. در این فرآیند، اموال مازاد دولت شناسایی، ارزش‌گذاری و فروخته می‌شوند تا درآمد حاصل برای پروژه‌های عمرانی از جمله ساخت مدارس جدید به‌کار گرفته شود.

وزارت آموزش و پرورش نیز فهرست املاک مازاد خود را در دبیرخانه هیئت عالی مولدسازی دارایی‌های دولت منتشر کرده است.

خلق منابع برای ساخت مدارس جدید به‌چه‌صورت انجام می‌شود؟

زارع: خیّران کنار دولت برای ساخت مدارس حضور مؤثری دارند، شاید میزان کمک مالی آنها [در مقایسه با حجم کمبودها] اندک باشد، اما آثار و برکت فعالیت‌هایشان غیرقابل‌انکار است، به همین دلیل، جذب و تکریم خیران همواره از اولویت‌های ما بوده است و هرساله به‌طور جدی دنبال می‌شود.

مولدسازی؛ انقلابی برای تحول در مدرسه‌سازی

یکی از موضوعات مهم برای تأمین منابع مالی جدید، مولدسازی اموال آموزش و پرورش است. این طرح می‌تواند در شهر تهران تحولی اساسی ایجاد کند به‌عنوان مثال با فروش املاک مازاد، در برخی موارد حتی با فروش یک ملک می‌توان هزینه ساخت 100 مدرسه را تأمین کرد، البته تاکنون درآمدی از این محل نداشته‌ایم.

در جلسه‌ای که با حضور استاندار تهران درباره مولدسازی برگزار شد، تأکید شد که با پیگیری‌های جدی، اجرای این طرح به‌زودی عملیاتی خواهد شد، در صورت تحقق، می‌توان بخش قابل‌توجهی از مشکلات مدارس استان تهران را برطرف کرد.

ساخت 130 مدرسه جدید با فروش یک ملک

به‌عنوان نمونه، تنها یک ملک آموزش و پرورش در میدان ونک، بین یک تا چهار هزار میلیارد تومان ارزش‌گذاری شده است، در حالی که استان تهران برای رسیدن به استاندارد 5.28 مترمربع فضای آموزشی به‌ازای هر دانش‌آموز، نیازمند ساخت 181 مدرسه جدید است، فروش همین ملک می‌تواند منابع مالی لازم برای ساخت 130 مدرسه جدید را فراهم کند.

برگزاری جلسات متعدد با حضور استاندار تهران برای حل مشکل فضاهای آموزشی
منتشرشده در اخبار

مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران گفت: با توجه به تأکید رئیس‌جمهور برای حل مشکل کمبود مدرسه تا کنون ۵ جلسه با حضور استاندار تهران برای بررسی مشکل کمبود مدرسه و ساخت مدارس جدید برگزار شده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل نوسازی،توسعه وتجهیز مدارس استان تهران، به نقل ازخبرگزاری تسنیم؛ کمبود مدرسه و ضرورت توسعه فضاهای آموزشی، به یکی از اولویت‌های جدی دولت تبدیل شده است.

عباس زارع، مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران، در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم تأکید کرد که رئیس‌جمهور به طور ویژه بر ساخت مدارس جدید و رفع کمبودهای موجود تأکید دارد.

زارع از برگزاری پنج جلسه ویژه با حضور استاندار تهران برای بررسی و حل مشکل کمبود مدرسه در این استان خبر داد.

 

برگزاری جلسات هم اندیشی در خصوص مولد سازی

وی همچنین افزود که جلسه‌ای با محوریت مولدسازی املاک برای تأمین منابع مالی مورد نیاز ساخت مدارس جدید برگزار شده است.

زارع با اشاره به افزایش تعداد دانش‌آموزان اتباع در استان تهران اظهار داشت: در شهرستان‌های تهران به 144 هزار دانش‌آموز اتباع و در شهر تهران به 50 هزار دانش‌آموز اتباع خدمات آموزشی ارائه می‌شود. برای ساماندهی این دانش‌آموزان، نیازمند 388 مدرسه جدید هستیم.

وی افزود: در پنج سال گذشته، تنها 8 مدرسه با مشارکت کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان ساخته شده و 10 مدرسه نیز از گذشته موجود بوده است. با این شرایط، همچنان به 370 مدرسه 15 کلاسه جدید نیاز داریم تا بتوانیم پاسخگوی این جمعیت دانش‌آموزی باشیم.

زارع تأکید کرد که دولت به تنهایی توانایی تأمین مالی برای ساخت مدارس جدید را ندارد و باید انبوه‌سازان در این زمینه مشارکت کنند.

 

وظیفه انبوه‌سازان در ساخت مدارس

وی گفت: باید انبوه‌سازان مکلف به ساخت مدرسه شوند و سیستم‌های نظارتی نیز برای تحقق این موضوع همراهی بیشتری با آموزش و پرورش داشته باشند.

او همچنین بیان کرد که تأمین اعتبار توسط وزارت آموزش و پرورش برای ساخت مدارس در پروژه‌های انبوه‌سازی دشوار است و اساساً آموزش و پرورش وظیفه ساخت مدرسه به جای انبوه سازان را ندارد.

nosazi

اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران

  • آدرس: خیابان ولی عصر بالاتر از میدان ونک کوچه شهید خلیل زاده پلاک 9
  • کدپستی : 1969754114
  • تلفن های تماس: 88779510-88779511-88779512=-88654920-88654921-88654922-88654923
  • پست الکترونیک روابط عمومی : این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

dresmap